سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و یکى از یاران خود را فرمود : ] بیش در بند زن و فرزندت مباش که اگر دوستان خدایند ، خدا دوستانش را ضایع ننماید ، و اگر دشمنان خدایند ، ترا غم دشمنان خدا چرا باید ؟ [نهج البلاغه]

* ماکت خانه حضرت علی (ع) یا آتلیه عکاسی

در انتهای سالن دیوارهای گلی و قهوه‌ای رنگ با پنجره چوبی و قدیمی نظرم را جلب کرد فضای آنجا به گونه‌ای بود که خیلی سریع متوجه شدم نمادی از خانه حضرت علی (ع) و فاطمه (س) است. فضای درون خانه گلی بود اما در عین سادگی آن قدر زیبا بود که جمعیت زیادی را به خودش جذب کرده بود. داخل خانه در کنار دیوارهای گلی گلدان‌های گل و چاه آبی که حضرت علی درد دلش را با آن می‌گفت‌ جذابیت ماکت را چند برابر کرده بود.
داخل دالن‌های گلی این ماکت، دختران جوان با پوشش‌هایی مغایر با شئون اسلامی در حال گرفتن عکس بر روی پله‌ها و کنار دیوارهای گلی بودند.
دختری با چهره‌‌ای بزک کرده و چکمه‌های سیاه و براقش روی پل‌های این خانه ژست‌های مختلفی را به خود می‌گرفت و مردی که همراه او بود پشت سر هم با دوربینی که در دستش بود عکس می‌انداخت.
خانم‌ جوانی که که به سبک زن‌های عرب لباس بر تن کرده بود و پوشش کاملاً اسلامی داشت، دور تا دور پیشانی خود را نقش‌هایی سیاه رنگ کشیده بود، و در گوشه‌ای با خونسردی این صحنه‌ها را با تماشا می‌کرد. پرسیدم چرا اجازه داده‌اید اینجا به یک آتلیه عکس تبدیل شود؟ با ناراحتی سرش را تکان داد و پاسخ داد: متأسفانه مردم به تابلوهای روی دیوارها و هدف از ساختن این ماکت توجهی نمی‌کنند. روی دیوارها سعی کردیم با زدن تابلوهایی درباره زندگی حضرت علی (ع) و فاطمه (س) زوج‌های جوان را با فضای ساده‌زیستی آشنا کنیم اما... صحبت‌هایش را دیگر ادامه نداد و سکوت اختیار کرد.

* چاقو هم برای جهیزیه لازم است

در گوشه‌ای دیگری از سالن نمایشگاه، ازدحام جمعیت اطراف یک غرفه باعث شد تا چند لحظه‌ای بایستم. صبر کردم تا نوبت به من رسید، نزدیک شدم فروشنده‌ای تعداد زیادی چاقو در روی میزی چیده بود و مشغول فروش آنها بود. پرسیدم نمایشگاه ازدواج چه ربطی به فروش چاقو دارد؟ با عصبانیت رو به من کرد و گفت: «بالاخره برای جهیزیه لازم است»

* اجاره 700 هزار تومانی ماشین عروس در نمایشگاه ازدواج

در سالن دیگری ماشین قدیمی مشکی رنگ که با روبان پارچه‌ای قرمز تزئین شده بود تعداد زیادی از زوج‌های جوان را محو خود کرده بود، ‌از خانمی که متصدی غرفه بود، پرسیدم هزینه اجاره این ماشین چقدر است؟« ساعتی 40 هزار تومان» این جمله را گفت و ادامه داد: اگر شما یک روزه این ماشین را اجاره کنید خیلی به صرفه است. مجدداً پرسیدم قیمت یک روز اجاره این ماشین چقدر است؟ گفت: 700 هزار تومان. با شنیدن این قیمت‌ها از غرفه فاصله گرفتم اما با خودم فکر می‌‌کردم در این نمایشگاه قرار است ازدواج آسان و ساده تبلیغ شود یا تجمل‌گرایی‌؟

* خودنمایی درشکه‌های عروسی با دختران بدحجاب

در گوشه‌ای از یکی از سالن‌ها، درشکه‌ای که با انواع و اقسام گل‌های زیبا تزئیین شده بود، نظرم را جلب کرد، اما صحنه‌ای که باعث شده بود تا تعدادی از مردان به همراه همسرانشان محو تماشا شوند وجود درشکه تزیین شده نبود؛ بلکه دختران جوانی بود که با ظاهر کاملاً نامناسب و آرایش کرده روی درشکه نشسته بودند و عکاس نیز مشغول گرفتن عکاس‌های مختلفی از آنها بود.
در این نمایشگاه غرفه‌های مختلفی وجود داشت، تعدادی از غرفه‌ها متعلق به آتلیه‌های عکاسی بود، موزیک خارجی و رقص نور و عکس‌های مختلفی که به دیوارهای غرفه زده شده بود، به وضوح حاکی از مدگرایی بود.
در یکی از غرفه‌ها مرد کراوات زده‌ای سعی داشت با ارائه توضیحات بیشتر نظر دختر خانم جوان را برای بستن قرارداد و گرفتن عکس‌های مراسم عروسی جلب کند. مرد کراوات زده با ریش مدل غربی رو به دختر جوان کرد و گفت: مبلغ‌‌های ما متفاوت است و از 700 هزار تومان شروع می‌شود.

* نمایشگاه ازدواج باید باورهای دینی را در میان جوانان تقویت کند

غلامرضا قاسمی کبریا؛ مشاور ازدواج جوانان و مسئول طرح تحکیم خانواده، در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی فارس،‌ درباره برگزاری نمایشگاه ازدواج گفت: این نمایشگاه اقدامی بزرگ و مؤثر است. اما با وجود اختلاف نظرهای موجود در میان جوانان در حوزه علوم انسانی باید نسبت به آموزش آموزه‌های دینی اقدام کنیم و با همت سازمان ملی جوانان کانون‌هایی ایجاد شود که تفکرات قالب علوم اسلامی و دینی به خود گیرد.
وی در ادامه گفت: اگر افکار مردم را جهت دهی نکنیم احتمال آسیب بسیار وجود دارد.
این کارشناس در امر ازدواج خانواده تصریح کرد: متأسفانه نتوانسته‌ایم ذائقه‌‌های شیرین جوانان را با علوم اسلامی همراه کنیم.
کبریا با اشاره به استقبال بازدیدکنندگان از غرفه‌‌هایی با رویکرد مذهبی و مشاوره‌ افزود: باید در چنین نمایشگاهی ارزش‌های دینی را به گونه‌ای مطرح کنیم تا جوانان شیرینی واقعی آن را احساس کنند. ضمن این‌که لازم است تا فضای آرامی در نمایشگاه برای انجام مشاوره اختصاص داده شود. این نمایشگاه از جمله ابزارهای فرهنگی است که می‌تواند در زمینه مدیریت فرهنگی ما را کمک کند.
وی در ادامه صحبت‌هایش افزود: برای حرکت اول این نمایشگاه خوب بود اما دارای نقاط ضعف و قوتی است که باید برای سال‌های آتی در راستای اشاعه باورهای دینی و مذهبی بین جوانان رفع شود.

* گلایه‌های سازمان جوانان استان تهران درباره حضور سازمان‌ها در نمایشگاه ازدواج

محسن زنگنه، رئیس سازمان جوانان استان تهران، در گفت‌‌وگو با خبرنگار اجتماعی فارس، گفت: از 3 ماه پیش برای برگزاری این نمایشگاه به جمع‌بندی رسیدیم، اما این که در سطح ملی برگزار شود در طول مدت 20 روز تا یک ماه این کار صورت گرفت.
وی درباره هزینه نمایشگاه گفت: 18 سازمان در این نمایشگاه همکاری کردند و این مسئله باعث شد قیمت‌ها سرشکن شود.
رئیس سازمان جوانان استان تهران درباره هزینه اجاره سالن‌های اختصاص داده شده به نمایشگاه ازدواج جوانان، گفت: وزارت بازرگانی با توجه به دستور وزیر بازرگانی 80 درصد به سازمان ملی جوانان تخفیف دادند و هزینه اندکی متحمل شدیم.
زنگنه ادامه داد: بنرهای تبلیغاتی در سطح شهر با همکاری شهرداری و کمک سازمان زیباسازی شهرداری انجام شد.
وی اظهار داشت: بخشی از هزینه‌های نمایشگاه را غرفه‌هایی که فروش دارند متقبل شده‌اند، اما بخش دیگر بر عهده تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد بوده است.
وی با اشاره به این‌که این نمایشگاه در سال اصلاح الگوی مصرف برگزار شده است، یکی از کم هزینه‌ترین نمایشگاه‌ها بوده است، گفت: غرفه‌های فرهنگی به صورت رایگان بوده است و یک ریال نیز پرداخت نکرده‌اند. و تنها مجموعه‌هایی که عرضه کننده خدمات هستند مبلغی را پرداخت کرده‌اند.
وی در ادامه به برنامه‌هایی که به صورت نمادین مانند طبق‌کشی در نمایشگاه اجرا می‌شود اشاره کرد و گفت: گروه‌هایی که برنامه اجرا می‌کنند تنها هزینه رفت و آمدشان را پرداخت کرده‌ایم.
زنگنه در پاسخ به این پرسش مبنی بر این‌که چرا در بخش‌هایی از نمایشگاه ازدواج جوانان، ترویج ازدواج همراه با تجمل‌گرایی است؟ اظهار داشت: نمایشگاه چند بخش دارد بخش فرهنگی ترویج کننده ازدواج ساده است و این مسئله را تبیین می‌کنند که ازدواج ساده و آسان پایدار خواهد بود.

* نمی‌توانیم درباره عملکرد غرفه‌هایی که اجاره می‌دهند ورود پیدا کنیم

رئیس سازمان جوانان استان تهران، تصریح کرد: برخی از غرفه‌ها عرضه کننده خدمات ارزان کننده هستند که 8 غرفه را در نمایشگاه شامل می‌شوند. و با استقبال زیادی مواجه شده‌اند. اما بخش دیگری از نمایشگاه شامل غرفه‌هایی هستند که خدمات ازدواج را می‌دهند. از غرفه‌های این بخش هزینه دریافت شده است؛ اما از آنها خواسته‌ایم که پایین‌تر از عرفی که در بیرون از نمایشگاه وجود دارد، خدمات را ارائه و تسیهلات بدهند.
وی تأکید کرد: این جشنواره نشان داد که ازدواج جوانان در جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است و جای کار زیادی وجود دارد. این‌که بتوانیم نمادی از مجلس عروسی اسلامی و ایرانی به مردم ارائه کنیم نیاز به بررسی و کار دقیق دارد.
زنگنه با بیان این نکته که در حوزه ازدواج خلاء زیادی وجود دارد، گفت: هر زمان که بتوانیم نمایشگاهی با چنین ویژگی‌هایی برگزار کنیم با این حجم از بازدیدکنندگان مواجه خواهیم شد.
به گفته زنگنه در این نمایشگاه به 15 دستگاه غرفه داده شده است. همچنین 120 غرفه متعلق به سازمان های مردم نهاد، حدود 90 غرفه نیز به بخش فرهنگی اختصاص داده شده است.
وی درباره تعداد غرفه‌هایی که در این نمایشگاه خدمات ازدواج را عرضه می‌کنند،‌ گفت: 30 غرفه خدمات ازدواج را در سالن 12 اراده می‌کنند و سالن دیگری که حدود 3 هزار متر است به بخش تجهیزات زندگی و جهیزیه اختصاص داده شده است.
وی همچین در رابطه با حضور دستگاه‌ها دولتی، گفت: متأسفانه دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی با حداقل امکاناتشان در این نمایشگاه حضور پیدا کردند، حتی سازمان تبلیغات اسلامی علی‌رغم مسئولیت‌هایی که برعهده دارد در این نمایشگاه حضور نداشت و غرفه‌ این سازمان خالی بود.
به گفته زنگنه بخش فرهنگی و مشاوره‌های رایگان از بخش‌هایی بوده است که با بیشترین استقبال از سوی بازدیدکنندگان مواجه شده است.

* هزینه اجاره غرفه‌های نمایشگاه ازدواج جوانان راهی کدام جیب می‌شود

خانم الف. که مسئولیت اجاره غرفه‌ها را از سوی سازمان ملی جوانان بر عهده دارد، در این‌باره گفت: 150 تا 200 غرفه به جز غرفه‌های بخش جهیزیه، وجود دارد که همگی اجاره داده شده است.
به گفته این خانم که مسئولیت اجاره غرفه‌های نمایشگاه ازدواج جوانان را از سوی سازمان ملی جوانان بر عهده دارد، با تخفیف ویژه از سوی این سازمان، قیمت اجاره هر متر از غرفه‌ها بین 37 تا 40 هزار تومان است. در حالی که قیمت اجاره واقعی این غرفه‌ها متری 65 هزار تومان است.

* مقایسه قیمت‌ کالاها در بازار و نمایشگاه ازدواج جوانان

به گزارش فارس، بخش خرید جهیزیه در این نمایشگاه در سالنی به وسعت 3 هزار متر برگزار می‌شود، در این سالن وسایل و تجهیزات زندگی مشترک نظیر یخچال، گاز، لباس‌شویی، فرش، سرویس مبلمان، سماور و سرویس تخت و کمد برای فروش وجود دارد، در کنار هر کدام از این وسایل قیمت بازار و قیمت نمایشگاه نوشته شده است.
دختر جوانی که به گفته خودش قبل از عید به خانه بخت می‌رود در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی فارس گفت: قیمت کالاهای عرضه شده در این نمایشگاه به مراتب بهتر از بیرون است، و حدود 10 تا 15 هزار تومان تفاوت قیمت وجود دارد.
در حاشیه مراسم پخش موسیقی زنده در نمایشگاه ازدواج، یکی از شهروندان اقدام به انجام حرکات موزون کرد که با برخورد نیروهای انتظامی مواجه شد و از مراسم به بیرون برده شد.

88/9/1::: 8:32 ع
نظر()